mountainbike

Mountainbike, waar zijn de Rotterdamse bergen?

Nieuwe sport!
Dit sportseizoen, gaan we mountainbike opstarten bij de LGBT sportvereniging Ketelbinkie. Men zal wel denken Mountains in Rotterdam. Ja de Rotterdammers kennen hem wel, iedere fietser ziet er al een berg tegenop, de Van Brienenoord. Een lange klim omhoog, en dan spectaculair zoevend naar beneden.

Maarja, het blijft asfalt. Dus doen we het net een beetje anders. Rondjes in Bergschenhoek en Buytenpark Zoetermeer, afgewisseld met routes in Nederland en België. 

Kom een keer fietsen!
Wil je een keer beleven hoe het is om te mountainbike in de omgeving van Rotterdam of mee naar de routes in Nederland en België. Kom eens vrijblijvend met ons meefietsen.

Het officiële seizoen gaat in september 2021 van start, tot die tijd is het contributie vrij en geldt ook voor diegene die daarna één keer wil komen kijken of het iets voor hem of haar is.

Niveaus en training
Heb je een eigen mountainbike en kan je fietsen, dan kan je gerust met ons mee. Mountainbike is een individueel sport, die we graag in groepsverband beoefenen. Bij ons geldt: samen uit, is samen thuis. We rijden veelal uitgezette routen, die ieder kan volgen in zijn of haar eigen tempo. Ook wachten we geregeld tot de groep weer compleet is.

Bij voldoende animo gaan we ook conditie en techniek trainingen organiseren. Doorrijden in mul zand is niet een kwestie van brute kracht, maar techniek. En een toertocht van 45 km, is vooral conditie en uithoudingsvermogen. Wij leren je omgaan met de natuurlijke elementen op de fiets.

Programma
Heb je belangstelling voor Mountainbike bij ketelbinkie, stuur een bericht naar de coördinator en meld je aan. Hij zal het programma toezenden voor de komende periode.

Informatie

Coördinator ketelbinkie mountainbike

Alex Roodenburg     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijden en locaties
We fietsen 2 maal per maand in de even weken op zaterdag. We wisselen om de keer af tussen trainingsronde omgeving Rotterdam/ Zoetermeer en een vaste/ uitgezette route in Nederland of België.

Ongeacht het weer, we fietsen altijd.

Training en rit in omgeving Rotterdam/ Zoetermeer

  • Zaterdagochtend van 10:00 – 12:00 uur
  • P-terrein Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek
  • P-terrein Buitenparklaan, 2717 AX Zoetermeer

 Vaste route of route uitgezet bij andere vereniging

  • Zaterdagochtend vertrek om 08:30 uur - terugkomst variabel.
  • Vertrekpunt carpoollocatie 

Voor een overzicht van de fietslocaties de komende periode. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of een bericht via het contactformulier.

Contributie
Deze bedraagt € 60,- per jaar en is inclusief de MTB-vignetten Natuurmonumenten en Utrechtseheuvelrug 2022 en exclusief de contributie voor algemeen lidmaatschap (zie hiervoor ledeninformatie).