Ketelbinkie, al ruim 25 jaar alive and kicking!

Ketelbinkie is al 25 jaar de leukste LGBT-sportvereniging van Rotterdam! Voor honderden homo's, lesbo's, bisexuelen en transgenders in Rotterdam en omgeving is ketelbinkie iedere week weer een thuisbasis voor sporten en sportieve activiteiten en events. Bij ketelbinkie kun je zwemmen, volleyballen, tennissen, dansen, hardlopen, badmintonnen en squashen.

Historie
22 oktober 1993 was de dag dat Bram Anker, Rene van der Aa en Ton de Vent hun handtekeningen zetten onder de oprichtingsacte van gay-sportvereniging ketelbinkie. Nu, ruim 25 jaar later, is de vereniging nog altijd alive and kicking. De oprichters begonnen met een groep enthousiaste volleyballers, maar al snel voegden een aantal badmintonners zich bij het gezelschap en een heuse ‘omni-vereniging’ was geboren. In de jaren die volgden breidde de vereniging zich snel uit met onder andere zwemmen, squash, tennis en hardlopen. Sindsdien is ketelbinkie uitgegroeid tot een sportvereniging met zeven sporten die geheel draait op de inzet van een groot aantal enthousiaste vrijwilligers.

Bestuur
De vereniging wordt geleid door een bestuur. Het bestuur bestaat momenteel uit:
- Christa Kanters-Roos (voorzitter)  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Alex van Hulst(secretaris) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Rob Strijker (penningmeester) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Vacature (algemeen bestuurslid)

Sportcoördinatie
Elke sport wordt vertegenwoordigd door een coördinator. Die coördinator is aanspreekpunt voor de leden van de sport - en het bestuur:
- Joost (badminton) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Rick Bezemer en Ineke Kuypers (hardlopen) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Michiel Visser (squash) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Marc Godschalk (tennis) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Dennis van Vliet (volleybal) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Vincent van Vliet en Harry Hagemeijer (zwemmen) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overleg en ALV
Het bestuur en de sportcoördinatoren komen eens in de twee maanden samen om de stand van zaken van de sporten en de vereniging door te nemen. Minstens een keer per jaar is er een Algemene Leden Vergadering.

ketelbinkie zwemmen een aparte vereniging
Het ketelbinkie zwemmen is lid van de KNZB. Dit houdt in dat zwemmen als vereniging een eigen bestuur, een eigen algemene ledenvergadering en ook een eigen administratie heeft. Het ketelbinkie zwemmen is verder onlosmakelijk verbonden met ketelbinkie en onderdeel van de vereniging.
Het bestuur van ketelbinkie zwemmen bestaat uit de volgende personen:
- Corné Kodde, voorzitter
- Vincent van Vliet, secretaris
- Jaap Pluim, penningmeester
- Rodney Goijer, technische commissie
- Harry Hagemeijer, algemeen bestuurslid
- Mitchell Straub, algemeen bestuurslid communicatie

Sponsoring
ketelbinkie is dé sportvereniging voor de LGBT-community in Rotterdam. Een ideaal platform om een grote groep mannen en vrouwen in alle leeftijden te bereiken. Naast de website zijn meerdere commerciële uitingen uitermate geschikt voor PR- en sponsordoeleinden. Wilt u ketelbinkie sponsoren? Neem voor de mogelijkheden contact op met Alex Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GAY010
ketelbinkie is een brede maatschappelijke vereniging. Daarom werken we nauw samen met andere LGBT-organisaties in Rotterdam. Wij hebben een uitstekende band met het COC Rotterdam, Rainbow City Rotterdam en tal van andere organisaties. Wij hebben samen met enkele partners het initiatief genomen voor het oprichten van GAY010, het LGBT-platform waarin alle Rotterdamse 'roze' organisaties verenigd zijn.

Ketelborrel en Ketelfeest
We organiseren elke maand de gezellige borrel, de zogenaamde Ketelborrel. Even een drankje doen met je clubgenoten in een ongedwongen sfeer ergens in de stad. De ideale gelegenheid om mensen te leren kennen die je normaal alleen op de sportvelden of in het zwembad ziet. We sluiten het sportjaar altijd in stijl af met het Ketelfeest. Een feest met goede muziek, een hapje en drankje en de gezelligheid van je clubgenoten. Het Ketelfeest vindt ieder jaar plaats in juli.