Algemene informatie

Ketelbinkie zwemmen: lekker, gezond en nog gezellig ook!Sinds 1998 is Gay & Lesbian Swimmingclub (GLS) Ketelbinkie een onafhankelijke zwemvereniging met zo´n 100 leden en grootste sporttak binnen de sporten van Ketelbinkie. We zijn een open (pre)master zwemvereniging voor en door homo's en lesbo's en hun vrienden.

Bij GLS Ketelbinkie wordt op verschillende niveaus zwemtrainingen gegeven, van beginner tot wedstrijdzwemmer. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers.
Alle zwemslagen komen aan bod; als beginner train je eerst de basistechnieken, terwijl de gevorderden moeilijkere slagen trainen en aan stijlverbetering werken. Je hoeft niet een hele goede zwemmer te zijn maar er wordt enige basis zwemtechniek en conditie van je verwacht. Je kunt meerdere keren per week zwemmen bij Ketelbinkie, waarbij het zwemniveau per trainingsdag varieert.

We combineren sporten met gezelligheid. Naast de trainingen kan je met Ketelbinkie ook deelnemen aan wedstrijden en diverse sociale activiteiten. 

>> Klik hier om je direct aan te melden!

Wat moet je meenemen?
Handdoek
Zwembril
Zwemkleding
Eventueel badslippers

Ontdek ons ook op Facebook
Informatie
Tijden en locaties
Maandag - Zwembad West
21.00 - 22.00 uur (gevorderden)

Woensdag - Zwemcentrum Rotterdam (Zuid)
Indraaien vanaf 20:30, 20.45 - 21.50 uur (alle niveaus)

Vrijdag - van Maanenbad
Indraaien vanaf 19:45, 20.00 - 21.00 uur (beginners)
Indraaien vanaf 20:45, 21.00 - 22.00 uur (gevorderden)

Zondag - Zwemcentrum Zuid
Indraaien vanaf 10:45, 11:00 - 12:00 uur (alle niveaus)

We starten altijd vijftien minuten voor de starttijd met rek- en strekoefeningen om warm en los te komen voor de training. De training begint stipt op tijd. Na de training doen we gezellig met elkaar een drankje.

Zwembaden
Van Maanenbad: Van Maanenstraat 8, 3038 CZ Rotterdam
Zwemcentrum Rotterdam: Annie M.G. Schmidtplein 8, 3083 NZ Rotterdam
Zwembad West: Spaanseweg 4, 3028 HW Rotterdam
 
Aantal leden
GLS Ketelbinkie heeft ongeveer 100 leden.
Contributie
De contributie per half seizoen (5 maanden) is afhankelijk van hoe vaak je komt trainen:
Kijk hieronder voor een overzicht. Voltijd studenten krijgen op vertoon van de studentenkaart 25% korting. Deze contributie is exclusief het algemene lidmaatschapsgeld voor de omni: € 17,50 per seizoen.

Per half jaar tarieven 2017-2018
1 keer per week zwemmen € 125,00
2 keer per week zwemmen € 175,00
3 keer per week zwemmen € 208,00
4 keer per week zwemmen € 226,00
Coördinator
Aanmelden of heb je vragen? Neem contact op met Robbart Huijbers via glsketelbinkie@gmail.com.
Meer informatie
Lidmaatschap
Wijzigingen individuele zwemuren
Het wijzigen van je zwemuren kan in overleg met het bestuur. Zij bekijken of er binnen het gevraagde trainingsuur nog ruimte is en overlegt hierover met de trainer(s).  
Beëindigen lidmaatschap
Leden kunnen twee keer per jaar door opzegging hun lidmaatschap beëindigen. Opzeggen moet schriftelijk/per mail en kan twee maal per jaar; per 1 februari en per 1 september. Je opzegging dient uiterlijk één maand voorafgaand aan de opzegdatum bij het secretariaat aanwezig te zijn (dus op 31/12 en 31/7 respectievelijk).  
Wedstrijdvergunning
Jaarstartvergunninghouders moeten, indien ze deze niet willen verlengen, voor 1 december laten weten dat ze de vergunning willen beëindigen.

Organisatie GLS Ketelbinkie
GLS Ketelbinkie is een onafhankelijke vereniging met een eigen bestuur en is aangesloten bij de KNZB, de IGLA en het Landelijk Overleg Homozwemmen. Daarnaast is er een nauwe samenwerkingsband met GLSC Ketelbinkie: de 'omni'. Voor de statuten van de vereniging, klik hier. 

Privacy statement
In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft GLS Ketelbinkie een privacy statement gepubliceerd, dat statement vind je hier

Links Interesse in Ketelbinkie Zwemmen?
Kom vrijblijvend meetrainen op één van onze zwemavonden. De eerste 2 keer trainen zijn gratis, maar meld je van tevoren aan via het aanmeldformulier. De coördinator neem contact met je op.
Interesse in Ketelbinkie zwemmen? Klik hier voor het aanmeldformulier.
Volg ons online