Nieuw leden stellen zich voor: Ralf

Nieuw leden stellen zich voor: Ralf

Ontmoet: Ralf, 27 jaar en 3e jaars student hbo-verpleegkunde op de Hogeschool Rotterdam.

Sinds zes jaar woont hij in Rotterdam en komt oorspronkelijk uit Boskoop. Hij is naar Rotterdam verhuisd wegens de gemakkelijke verbinding naar Utrecht destijds voor zijn studie docent beeldende kunst en vormgeving op de Hoge Kunstacademie Utrecht (HKU). Na zijn propedeusejaar heeft hij nog 3,5 jaarfulltime gewerkt in de horeca.

Vervolgens heeft Ralf een hele andere stap gemaakt en zich ingeschreven voor de opleiding Verpleegkundige. Volgens hem een zeer afwisselend vak waarook altijd vraag naar is.“Dat gaat me nu nog steeds goed af en vind ik zeer leuk om te doen! Dus kan ik niet wachten om volgend jaar af te studeren!”

 

Ralf heeft als kind altijd gesport en tot zijn 18e op de reddingsbrigade gezeten in Waddinxveen en zat hij op atletiek. Tot zijn 21e ging hij nog elk jaar op wintersport. “Ik ben bij Ketelbinkie terecht gekomen door het internet. Iik wilde een sport gaan doen wat ik leuk vond en waar vaste tijden/dagen aan zaten. Zwemmen had wel mijn voorkeur, omdat ik dat leuk vind om te doen en voorheen al jaren heb gedaan. Toen vond ik Ketelbinkie en leek het mij leuk om daar te kijken, om zo ook nieuwe mensen te leren kennen.”

 

Naast sporten en zijn opleiding houdt Ralf ook erg van muziek, met name pop, alternative en een beetje rock. “Mijn grootste idool is wel Lady Gaga, een lekker gay cliché. Een leuk festival in de zomer ben ik ook niet vies van!” Ook wilt hij vaker gaan reizen. “Dit doe ik namelijk veel te weinig op het moment. Dit zal sowieso veranderen als ik fulltime werk!”

 

“De oefening die ik het leukst vind om te doen is denk ik vlinderslag benen. In vlinderslag zelf ben ik nog niet goed in en heb het ook pas sinds ik bij Ketelbinkie zwem twee keer gedaan. Maar de beweging van de benen is zeemeermin-achtig en wat is er nou leuker dan dat?”  

 

Tot slot hoopt Ralf vaker te gaan zwemmen als het later goed te combineren is  met zijn werk. “Ik zwem nu één keer in de week, maar wil ik het liefst naar minimaal twee keer gaan. Dus jullie zullen me wel vaker zien!”

 

Ralf zwemt wisselend op woensdag en vrijdag in het eerste trainingsuur in het Van Maanenbad.

Ook zwemmen bij Ketelbinkie? Meld je aan via het inschrijfformulier.
 
Volg ons online