Behendigheid, slim spelen en uithoudingsvermogen: dat is badminton bij Ketelbinkie!


Badminton is één van de sporten, die vrij snel na de oprichting, toegevoegd werd als sport bij Ketelbinkie. Met ongeveer 30 mannen en vrouwen spelen we in een gezellige, recreatieve sfeer waarbij samen spelen de voorkeur heeft. Het niveau van de spelers varieert (we hebben beginnende spelers en spelers op niveau).

Per seizoen wordt er gekeken of er behoefte bestaat binnen de vereniging aan beginners- of gevorderdentrainingen. Deelname aan deze trainingen is optioneel.

Er zijn diverse binnen- en buitenlandse competities waaraan je kunt deelnemen. Diverse competities worden door een aantal Nederlandse LGBT-badmintonverenigingen georganiseerd. Zo wordt er gespeeld in Delft, Amsterdam, Antwerpen en Nijmegen door leden van Ketelbinkie.

Het badmintonseizoen loopt van 1 september tot en met 30 juni. Tijdens het seizoen zijn er twee avonden in de week waarop je kunt spelen: op maandagavond en op woensdagavond. Kijk hieronder voor de tijden en locaties. Op de maandagavond spelen we uitsluitend met Ketelbinkie leden, waarbij de identiteit van de club het meest uit de verf komt. Op woensdagavond spelen we met een badminton vereniging Asterix samen via een ophangsysteem van labels.

Contributie
De contributie voor het seizoen 2017-2018 bedraagt € 200. Hiervoor kun je twee keer in de week badmintonnen. Deze contributie is exclusief het algemene lidmaatschapsgeld voor Ketelbinkie: € 17,50 per seizoen.

Kom gezellig een keer meespelen!
Je kunt twee keer vrijblijvend meespelen op een van onze speelavonden. Laat de coördinator weten dat je komt, dan kunnen we zorgen dat je welkom wordt geheten. Er zijn geen kledingvoorschriften, alleen je schoenen moeten geschikt zijn voor gebruik in een zaal en niet buiten gedragen zijn. Laat even weten als je geen eigen racket hebt, dan zorgen wij daarvoor. Shuttles worden ook door ons verzorgd.

Heb je interesse in badminton bij Ketelbinkie of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op met de sportcoördinator op onderstaand email-adres.
 
Informatie
Tijden en locaties
Maandag van 20:00-22:00 in Recreatiecentrum Oostervant, Oostervantstraat 25, Rotterdam
Woensdag van 19:00-21:00 in Sporthal Kralingen, Slaak 15, Rotterdam
Aantal leden
25-30
Contributie
€ 200,- voor 2x per week badminton, excl 17,50 algemeen lidmaatschap Ketelbinkie
Coördinator
Anne-Jan (ketelbinkie.bad@gmail.com)
Interesse in Ketelbinkie badminton? Klik hier voor het aanmeldformulier.
Volg ons online